Szent Flórián Napja / Péter Szent Flórián-Emlékérmes : Hirok

2019 óta dolgozik az Országos Mentőszolgálat Tatabányai Mentőállomásán gépjárművezetői beosztásban. Önkéntes tűzoltóként rendelkezik az előírt tudásszinttel, képesítésekkel. A káresetek felszámolása során tudása legjavát adja, rátermettségét gépjárművezetőként, rajvezetőként is egyaránt bizonyítja. A Környén bekövetkezett súlyosabb káresetek felszámolásában önzetlenül, felkészülten, elhivatottan vett részt.

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje - Naptár

törzszászlóst, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét. Szeglet Lajos tű. főtörzsőrmestert, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét. Berki Krisztián Balázs tű. Szárszóiné Komáromi Melinda tű. alezredest, az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának kiemelt főelőadóját. Bíró Ambrus tű. főtörzsőrmestert az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját. Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu Város polgármestere Szent Flórián napja alkalmából, polgármesteri jutalomban részesítette: Jónás József tű. őrnagyot, a Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnokát. Hajósi József tű. főtörzsőrmestert, a Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét. Király Gábor tű. főtörzsőrmestert, a Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját. Beke László, Környe Község polgármestere Szent Flórián napja alkalmából polgármesteri jutalomban részesítette: Sikrai Attila tű. alezredest, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjét, Nagy Bence tű.

Szent Flórián, Veszprém (fotó: Vimola Ágnes) MÁJUS 4. – SZENT FLÓRIÁN – A MAGYAR TŰZOLTÓK NAPJA Flórián, akit a régi naptár május 4-én ünnepelt, római katonatiszt volt Noricumban, a mai Ausztriában. Diocletianus uralkodása idején szenvedett keresztény hitéért vértanúságot. Legendája szerint, amikor Florianus megtudta, hogy az Enns-parti Laureacumban (Lorch) elfogtak 40 (! ) keresztényt, maga is megvallotta hitét. Aquilinus bíró megbotoztatta, s arra ítélte, hogy nyakában malomkővel az Enns hídjáról lökjék a folyóba. Tetemét egy sas őrizte mindaddig, amíg el nem temették. (A "sas", a római légiók felségjelvénye, maga Aquilinus hadbíró lehetett, hisz a neve is azt jelenti "olyan, mint a sas". ) A mondottakból következően Flórián tisztelete elsősorban Ausztriában és a környező országokban virágzik a késő középkor óta. Szent Ágota őrhelyére állítva tűz és árvíz ellen hívták segítségül. A legenda szerint már gyermekkorában megmentett egy égő házat az elhamvadástól. Úgy is szokták ábrázolni, amint római tiszti egyenruhában egy cseber vízzel egy hozzá képest pirinyó házacska vagy városka tüzét kioltja.

Szent flórián napa valley

Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként soron kívül őrnaggyá előléptette Rónai Zoltán tűzoltó századost, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztályának kiemelt főelőadóját és soron kívül századossá léptette elő Bobák Péter tűzoltó főhadnagyot, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályának kiemelt főelőadóját. Beosztásában hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató pénzjutalomban részesítette Sas Ádám tűzoltó századost, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály kiemelt főelőadóját, Fazekas Gábor tűzoltó törzsőrmestert, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, továbbá Kovács Norbert tűzoltó őrmestert, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya gratulál a születésnapjukat ünneplőknek, sok sikert, jó egészséget kíván az elismerésben részesült és a kinevezett munkatársaknak!

Tűzoltók napja - Nevezetes napok

Megmentette katonáit, akik hitetlenkedve csodálták: nem tudták elképzelni, hogy egy ember hogy tehetett meg egy ilyen emberfeletti dolgot. Az esetnek híre ment, és lassacskán Flórián isteni erejének tulajdonították a tűzvész megakadályozását Tűzoltók napja Magyarországon Mielőtt rátérnék a hazai információkra hadd ajánljam figyelmedbe az összes világnapot listázó oldalamat: A világnapok listája Magyarországon a tűzoltók napját 1991 óta ünnepeljük. A tűzoltó munka lényege az állhatatosság, a becsület és embertársak megsegítése. Ezen a napon valamennyi hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltó, valamint az összes tüzes mesterséget művelő védőszentje, Szent Flórián előtt tisztelgünk. Természetesen 1991 előtt is volt tűzoltóság Magyarországon. 1870-ben egy magyar főúr, nevezett gróf Széchenyi Ödön megalapította a Magyar Országos tűzoltó-szövetséget. Az első jogszabály, ami a hazai tűzvédelmi rendelkezéseket tartalmazta 1936-ban jelent meg. Napjainkban a tűzoltóság a katasztrófavédelmi törvény hatálya alá tartozik.

  • Szent Patrik napja 2019 : HunNews
  • Kutya szökés ellen kerítés kapu
  • Szent flórián napa valley
  • Kerekmese állatos abc 7
  • Gyarmati terézia eszter
  • [Babits XVIII.] Nemes Nagy Ágnes: Kutyaól : hungarianliterature
  • Szent Flórián napja – Tisztelgés a tűzoltók helytállása előtt - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Portálja - Nyíregyháza Többet Ad!
  • Szent Flórián nap
  • Emir kusturica underground online magyarul