2015 Évi Ccxxii: 2015. Évi Ccxxii. Törvény

törvény végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6. rendelet, valamint az Európai Unió tisztviselőinek és más alkalmazottainak nyugdíjbiztosítási átutalásáról és visszautalásáról szóló törvény végrehajtásáról szóló 219/2012. (VIII. 13. rendelet módosításáról – 27056 421/2015. rendelet: A tájékozódást segítő jelzést megjelenítő reklámcélú eszközök közutak melletti elhelyezésének részletes szabályairól – 27057 422/2015. rendelet: Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díjról szóló 2013. évi LXVII. törvény végrehajtásáról szóló 209/2013. (VI. 18. rendelet módosításáról – 27059 423/2015. rendelet: A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ közötti úthasználati díjelszámolásról, valamint az útdíjfizetési rendszer átalakításával összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 361/2014. 30. rendelet módosításáról – 27060 424/2015. rendelet: A Nemzeti Akkreditáló Hatóságról és az akkreditálási eljárásról – 27060 425/2015. )

  1. 2015. évi CCXXII. törvény
  2. KORMÁNYHIVATALOK - Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal - E-ügyintézés
  3. Magyar Közlöny Online
  4. Nemzeti Klímavédelmi Hatóság
  5. Szegedi Tudományegyetem | E-Ügyintézés

2015. évi CCXXII. törvény

A Főigazgatóság közérdekű adatok igénylésére, a közérdekű bejelentésekre és panaszra vonatkozó szabályzata elérhető az alábbi linken: Közérdekű adatigénylés, bejelentés és panasz

KORMÁNYHIVATALOK - Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal - E-ügyintézés

  1. Vásárlás: Takaró, pléd - Árak összehasonlítása, Takaró, pléd boltok, olcsó ár, akciós Takarók, plédek
  2. 2015. évi ccxxii. törvény
  3. 2022. január 1-től a Központi Azonosítási Ügynök nyugdíjazhatja a korábbi videóbankos számlanyitást | FinTechZone
  4. KORMÁNYHIVATALOK - Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal - E-ügyintézés
  5. Magyar Közlöny 2015/202 – A Budapesti Ügyvédi Kamara Könyvtára

által lefedett – piaci szereplők, amelyeknél adatforrásként csak a " személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány ", azaz a "személyazonosító igazolvány, útlevél, valamint kártya formátumú vezetői engedély" elfogadható adatforrásként (amelyek közül az NFC-s eSzemélyi okmány meglepően sok adatot tartalmaz kiolvasható módon), de másoknál (a 26/2020. (VIII. 25. ) MNB rendelet alá eső piaci szereplőknél) ez a lista kiegészül még a KAÜ szolgáltatással és a mögöttes adatforrásaival is, ami talán a legegyszerűbb és legjobb felhasználói élményt nyújtó megoldás (legalábbis a Diákhitel 2017 óta elérhető folyamatánál ez a tapasztalat). Így már sok esetben a teljes ügyfélkör lefedhető, hiszen vagy KAÜ révén két kattintással, vagy az eSzemélyi okmány közvetlen kiolvasásával be lehet szerezni az ügyfél-átvilágítás által előírt közhiteles adatokat. De… Annak ellenére, hogy a jogi keretek valamilyen szinten már adottak voltak egy ideje, a piaci szereplőként való csatlakozás a KAÜ szolgáltatáshoz a valóságban még akadályokba ütközött, a kizárólag eSzemélyi okmányra épülő megoldásokkal pedig kevesen indultak el.

Magyar Közlöny Online

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvényben (a továbbiakban: E-ügyintézési tv. ) foglaltaknak megfelelően a Főigazgatóság 2018. január 1-től biztosítja az elektronikus ügyintézés (a továbbiakban: e-ügyintézés) lehetőségét az alábbi ügytípusokban: közérdekű adatok igénylése, közérdekű bejelentés és panasz. A Főigazgatóság az e-ügyintézést az e-Papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-ügyintézéssel kapcsolatos esetleges panasz az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnél jelenthető be. A Főigazgatóság az e-ügyintézést a hivatali időben biztosítja. A Főigazgatóság a hivatali ideje hétfőtől csütörtökig 8 órától 17:00-ig, pénteken 8 órától 14 óráig tart.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Az e-Papír szolgáltatás Központi Azonosítási Ügynökön keresztül vehető igénybe, elérhetősége: Bejelentő, panaszos, adatigénylő rendelkezése Gazdálkodó szervezet az E-ügyintézési tv. 14. § (1) bekezdése alapján köteles bejelenteni az ügyintézési rendelkezésének nyilvántartásába (a továbbiakban: rendelkezési nyilvántartás) az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségét. Természetes személynek alaprendelkezést szükséges tennie az ügyintézési rendelkezésének nyilvántartásába (rendelkezési nyilvántartás) az elektronikus ügyintézés engedélyezése céljából, amennyiben ügyeit elektronikusan kívánja intézni. A rendelkezési nyilvántartás szolgál a bejelentő, panaszos, adatigénylő ügyintézési rendelkezéseinek, illetve meghatalmazásainak rögzítésére. A rendelkezési nyilvántartás jelenleg a címen érhető el Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatáson keresztüli azonosítást követően Üzemszünet, üzemzavar Az E-ügyintézési tv. 9. § (4) bekezdése értelmében nem alkalmazható a bejelentővel, panaszossal, adatigénylővel szemben hátrányos jogkövetkezmény, ha a) a bejelentő, panaszos, adatigénylő az ügyet elektronikus úton azért nem tudja intézni, mert az elektronikus ügyintézést biztosító szerv az E-ügyintézési tv.

2015. évi ccxxii. törvény

Szegedi Tudományegyetem | E-Ügyintézés

A képernyő bal oldalán található függőleges menüoszlop "Bejelentkezve: [természetes személy neve]"feliratra történő kattintással láthatóvá válik egy legördülő menü, ahol kiválasztható a gazdálkodó szervezet Cégkapu-tárhelye. Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Hatóság hatáskörébe tartozó ügyekben elektronikus úton benyújtandó kérelmeiket a személyre szabott ügyintézési felületen (SZÜF) keresztül küldhetik meg, melynek elérhetősége: A Hatóság hatáskörébe tartozó ügyek a SZÜF felületén a "Mezőgazdaság, környezetvédelem" menüpontban érhetőek el. További kérdés esetén, forduljon a Hatóság ügyfélszolgálatához bizalommal. A Hatóság az Ügyfelek adatait az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. törvény rendelkezései szerint kezeli. A Hatóság az Ügyfelek adatait az általa üzemeltetett Klímagáz Adatbázisban (a továbbiakban: Adatbázis), az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve végrehajtási keretrendszeréről szóló 2007. évi LX.