Amerikai Lilakáposzta Saláta - Lila Káposzta Saláta Recept Kovács Zsuzsanna Konyhájából - Receptneked.Hu

Hűtőben több napig eláll, de frissen a legfinomabb, mert utána levet engedhet a répa és a káposzta, ezért érdemes naponta új edénybe áttenni a "sűrűjét". Én általában annyit készítek, ami 1-2 nap alatt elfogy. Vagy nem keverem be mindet és légmentesen zárható üvegben vagy dobozban a káposzta és a répa eláll pár napig, nem barnul meg.

  1. Receptek
  2. AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA – Vozi Burger & Pizza
  3. Öntet
  4. Lila káposzta saláta recept Kovács Zsuzsanna konyhájából - Receptneked.hu
  5. Lilakáposzta saláta borral és karamellizált cukorral » Balkonada recept
  6. Készítése

Receptek

A joghurtot keverd össze a citromlével, sózd, borsozd, majd add hozzá először a hagymát, majd pedig a káposztát.

AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA – Vozi Burger & Pizza

A coleslaw, azaz amerikai káposztasaláta nagyon népszerű, gyorsan elkészíthető, és remekül passzol karácsonyi vacsorán sültek mellé köretként, jól csúszik a szilveszteri bulin, és húsvéti vendégvárónak is kiváló. Coleslaw – amerikai káposztasaláta hozzávalók: 0, 5 kg fehér káposzta 0, 5 kg lilakáposzta 3 db közepes sárgarépa 1 csokor petrezselyem 2 teáskanál almaecet 2 evőkanál dijoni mustár 1/4 teáskanál só 1/4 teáskanál frissen őrölt bors Coleslaw – amerikai káposztasaláta elkészítése 1. Darabold fel a káposztákat, vágd ki a torzsáját, és reszeld le. 2. Pucold meg és reszeld le a sárgarépát és add a reszelt káposztához. 3. Aprítsd fel a petrezselymet és add ezt is a káposztához. 4. Egy másik tálban készítsd el a coleslaw öntetét. Egyszerűen csak keverd össze a majonézt, almaecetet, mustárt, sót és borsot. Kóstold meg az öntetet, és ha úgy érzed szükség van még valamilyen ízesítőre, add hozzá. 5. Öntsd az öntet 2/3-át a zöldségekhez, és keverd jól össze. Ha túl száraznak találod, adhatsz még hozzá az öntetből.

Öntet

Fontos! Ha a lila káposztát megvágjuk, és nem használjuk fel egyszerre, C-vitaminjának megőrzése érdekében mindenképpen csomagoljuk be legalább a vágott felületet fóliába! A lila káposztához a legtöbb zöldség és gyümölcs jól illik, egy szelet grillezett vagy roston sült hal, hús vagy sajt mellé ideális és alakbarát – most 3 receptötletet mutatunk. Lila káposzta, retek, újhagyma Vékony laskára vágott lila káposztát, szeletelt retket és aprított újhagymát forgassunk össze egy tálban, készítsünk hozzá egy könnyű joghurtos öntetetet egy kis mustárral és mézzel, némi sóval és borssal ízesítve. Lila káposzta naranccsal Filézett vagy félkarikára vágott narancsot, vékonyra gyalult lila káposztát és julienne-re vágott sárgarépát forgassunk össze, készítsünk hozzá öntetet némi olívaolajjal, narancs- és citromlével, egy kis mézzel, összeforgatás után érdemes egy kicsit pihentetni, hogy összeérjenek az ízek. Lila káposzta, sárgarépa, lila hagyma Apróra vágott lila hagymát, vékony csíkokra vágott sárgarépát és vékony laskára vágott lila hagymát keverjünk össze, majd készítsünk hozzá klasszikus vinaigrette mártást vagy az amerikai káposztasalátához, a coleslaw-hoz is használatos tejfölös-majonézes öntetet.

Lila káposzta saláta recept Kovács Zsuzsanna konyhájából - Receptneked.hu

amerikai lilakáposzta saláta recept

Lilakáposzta saláta borral és karamellizált cukorral » Balkonada recept

  1. Coleslaw - amerikai káposztasaláta ⋆ KellemesÜnnepeket.hu
  2. Hyundai tucson 2021
  3. 26 Amerikai káposzta saláta ideas | saláta, ételreceptek, zöldségételek
  4. KORMÁNYHIVATALOK - Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal - Hírek

Készítése

amerikai lilakáposzta saláta télire

30 percig pároljuk, ezalatt az ízek összeérnek, mi úgy szeretjük, ha nem párolódik meg teljesen a káposzta, hanem marad egy kis roppanósság, végül a fedőt levéve pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet. Természetesen nem csak sült kacsával, hanem bármilyen hússal tálalhatjuk.

6. A coleslaw-t azonnal fogyaszthatod, vagy tedd a hűtőbe kb. egy órára, akkor az ízek még jobban összeérnek. Summary Recipe Name Coleslaw - amerikai káposztasaláta Author Name Published On 2019-11-14 Preparation Time 25M Total Time 25M